Mentor worden

 

Professionele mentor worden

Professionele mentor zijn is een geweldig beroep. Je komt op voor de persoonlijke zorgbelangen van volwassenen die dit zelf niet meer kunnen, waardoor je echt iets kunt betekenen voor anderen en waarbij jouw expertise wordt gevraagd. Denk jij erover om professionele mentor te worden? Volg dan de drie stappen die hieronder staan beschreven.

Stap 1:
Verzamel zoveel mogelijk informatie over professionele mentorschap. Zoek informatie op de websites van professionele mentoren, websites van brancheverenigingen of de website van de rechtspraak. Dit geeft al een goed beeld van wat het mentorschap inhoudt.

Stap 2:
Ga in gesprek met een professionele mentor. Een professionele mentor kan al je praktische vragen beantwoorden en je nog meer informatie geven over het mentorschap.
Ook kun je samen brainstormen of het zelfstandig ondernemen bij jou past of dat je beter in loondienst kunt gaan.

Na stap 1 + 2 heb je al een goed beeld van het mentorschap en kun je de afweging maken of je professionele mentor wilt worden.
Indien je in loondienst wilt als professionele mentor, benader dan een mentoren organisatie die mentoren in dienst neemt.
Informeer hierbij o.a. naar de caseload, heb je invloed op de casussen die je krijgt toegewezen, past de manier waarop je contact hebt met de cliënten bij jou en wat ga je verdienen. Indien je als ZZP’er professionele mentor wilt worden, ga je verder met stap 3.


Stap 3:
Zoek uit hoe je professionele mentor kunt worden of schaf de handleiding aan: 

Hoe word ik professionele mentor.
Deze handleiding staat vol met allerlei handige tips en informatie om professionele mentor te worden. Het bevat formulieren en uitleg voor de toelating tot professionele mentor, het heeft een bijlage met benodigde links, voorbeeldteksten en bevat zelfs de benodigde formulieren voor de documentatie van het mentorschap.
Met deze handleiding werk je dus stap voor stap toe naar de aanvraag om professionele mentor te worden en daarbij ben je met het doorlopen van de handleiding, goed toegerust om professionele mentor te worden.

Mentorschap ZWW
biedt de bovengenoemde 2e + 3e stap aan, in het proces om als ZZP’er, mentor te worden.

  • een oriënterend (telefonisch) gesprek met een loonindicatie van het mentorschap kost éénmalig €45,00
  • de handleiding kost éénmalig €275,00
  • als je gebruik maakt van het oriënterend gesprek, dan wordt het bedrag hiervoor in mindering gebracht bij het aanschaffen van de handleiding.


Indien je gebruik wilt maken van bovengenoemde mogelijkheden kun je contact opnemen met Carla van Mentorschap ZWW:

  • 06 – 307 347 18
  • mentorschapzww@gmail.com

Het is niet mogelijk om met de andere mentoren van Mentorschap Uw Belang contact op te nemen over de handleiding omdat de handleiding los staat van het samenwerkingsverband. Nadat de kosten zijn voldaan wordt het gesprek ingepland en/of wordt de handleiding per mail verzonden.

Je kunt direct aan de slag!